Over Volfonic XX

Volfonic XX is een extreme veredelaar die zeer correcte veulens levert en heel uitzonderlijk, voor een volbloed een beweging vererver bij uitstek is ! Dit in combinatie met een ongekend goed genenpakket voor de volbloed en warmbloed paarden. Hij vererft onder andere werklust, zachtaardigheid, lenigheid, hardheid, goede springtechniek en intelligente. Inmiddels doen zijn nakomelingen het FANTASTISCH !!! Ga hiervoor naar de afdeling NAKOMELINGEN EN OORDEEL ZELF !!!. Volfonic XX is zonder twijfel een aanwinst voor de fokkerij.

The future of thoroughbreds

Volfonic XX is een beeldschone Engels volbloedhengst, stokmaat 1,67, met een UITZONDERLIJK GOED KARAKTER EN IS EEN EVEN ZO GROTE VEREDELAAR    (zie hiervoor  o.a. zijn eigen facebook pagina en al zijn nakomelingen)  die uit de lijnen komt van de omvormers  van het KWPN., zoals bijvoorbeeld:  Courville xx, Lucky Boy xx – Exkurs xx – Hand in Glove xx.

In Duitsland verwant aan: Ladykiller xx  en de top dressuur vererver in Duitsland met een index van 187 : Cardinal xx.

Interessant om te weten is dat Volfonic xx zo goed als alle grote volbloed stamvaders in zijne pedigree heeft wat de top spring- en eventingpaarden betreft.

Volfonic xx is onder andere ook nauw verwant aan  het wereld beroemde springpaard Gem Twist xx (zie hiervoor de nieuws afdeling)

Volfonic xx is echter  ook zeer interessant voor de rensport ! Ga hiervoor naar zijn legendarische vader Zafonic xx en de afdeling van zijn moeder Baiser Volé . Maak een reis terug in de tijd van bijna 100 jaar, u zult versteld staan !!!

 

 

hieronder Volfonic xx op 19 jarige leeftijd, nog top fit en heeft nog steeds een extreem hoog bevruchtings- percentage !!!

Hier wint Volfonic de Derby in 2001

-Martin O’Callaghan, Jockey van Volfonic :

Ik liet mijn mount gewoon vrij galopperen, alsof Volfonic volledig begreep waar het allemaal om draaide. Hij werd niet op wachten gereden; hij liep op wachten, in een soort natuurlijke cruise control!"

Aangaande de volbloed afdeling heeft Volfonic werkelijk een fenomenaal genenpakket in zijn aderen stromen die explodeert van Hall of Fame paarden, grootheden en legendes! Zie hiervoor: v. Zafonic xx en m. Baiser Volé

Volfonic xx heeft het meeste Bold Ruler xx (vader van Secretariat xx) bloed in zijn pedigree, zowel van moeders als van vaders kant.

Bold Ruler xx  is dé absolute volbloed topleverancier voor eventing paarden volgens de Rolex volbloed analyse voor eventingpaarden ! (zie hiervoor de nieuws afdeling)

In 2010 hadden de 10 beste springpaarden van Engeland bijna allemaal Bold Ruler bloed in hun aderen! (zie hiervoor de nieuws afdeling)

Naar ons weten is Volfonic de nog enig in levend zijnde hengst in Europa die nog zoveel Bold Ruler bloed in zijn genen heeft!!!

In Amerika leeft Speights Town xx nog, die heeft ook nog veel Bold Ruler xx bloed , dekgeld $100.000,00 !!!!!

Na het lezen en o.a. zien van spectaculaire filmpjes (die terug gaan tot begin vorige eeuw) over Volfonic, zijn ouders en voorouders, zal een ieder overtuigd zijn dat Volfonic zijn genenpakket alleen maar het stempel  FENOMENAAL   kan krijgen!

Volfonic xx heeft niet alleen maat en een super karakter, hij geeft dit ook hoofdmoot door aan zijn nakomelingen!

Inmiddels kan gesteld worden dat Volfonic xx een volbloedhengst is die een mooie, uniforme, correcte en goed gebouwde collectie nakomelingen laat zien met goed gangwerk en een goede sprong en techniek.  Bekijkt u  eens het overzicht van alle Volfonic Volbloed nakomelingen en Warmbloed nakomelingen en oordeel zelf.

Zoekt u meer bloed voor uw merrie? Dan heeft u met Volfonic xx  niet alleen een uitgelezen kans om te veredelen, u  verrijkt uw nakomelingen ook met de roemruchte volbloednamen uit het verleden. Een dergelijke uitbreiding in de pedigree is van onschatbare waarde in zowel de volbloed als de warmbloed wereld!

Volfonic xx bewijst zich keer op keer

Hier wint Volfonic met overmacht zijn eerste race in Duitsland

Volfonic xx is op 15 jarige leeftijd wederom PROK goedgekeurd  (voldoet aan alle eisen van het KWPN röntgenologisch en cornage),

Volfonic xx heeft door omstandigheden weinig volbloed nakomelingen, maar ondanks dat heeft Volfonic xx toch nog een Derby Winnaar geproduceerd !

De meest succesvolle nakomeling tot nog toe mag niet onvermeld blijven en dat is de volbloed Classical Song (*2005) die o.a de Derby van 2008 won  met 17 lengtes voorsprong !

 

Na zijn ren carrière heeft hij nog  een paar jaar als voorpaard gefungeerd. In zijn carrière finishte hij op dezelfde manier als zijn roemruchte vader Zafonic, ( Europees Kampioen  der twee jarigen): met ruime lengtes voorsprong!

Volfonic xx heeft zoals u hieronder kunt zien een SUPER karakter. Hier samen met zijn 1,5 jarige volbloed zoon Saqr xx

Jockey Martin O’Callaghan over Volfonic xx: “Naar mijn idee is het nog een beter paard dan de vorige Derbywinnaar Scarface. Hij is zo ontzettend makkelijk te rijden, ideaal in juist een derby als deze. Echt een heerlijk paard met lots of talent” :

… Maar wat een klasse straalde eraf van de ideale galoppeur volfonic in een schitterende derby. Het gemak waarmee Martin O’ Çallaghan met hem, als was het een huzaren charge, in een kluwen van paarden een ronde van de klassieke anderhalve mijl moest meetrekken. Nergens een centimeter ruimte.   Maar de jockey liet zijn mount (reus) toch gewoon vrij galopperen, alsof Volfonic volledig begreep waar het allemaal om draaide. Hij werd  niet op wachten gereden; hij liep op wachten als een soort cruise control.   Het moment suprème geschiedde in feite bij het aansnijden van de laatste bocht. doordat er eindelijk een zijdeur openging kon gebeuren wat moest. De versnelling waarmee in een flits Volfonic vier, vijf concurrenten voorbij vloog.In de rechte lijn maakte Volfonic korte metten met de daar nog leidende Just Regent, nummer 4 onder Bouhalem Hadjeb.  De kreet “andere klasse”  zou op de voornamelijk druilige dag nog vaak vallen maar hield precies in waarom Volfonic de 73ste derby moest winnen in precies 2 minuten 36.3. De droomzege geschiedde 4 lengten vóór de Duitse gast met tevens een enorme aanhang, Asta La Vista….., nummer 1″.

Met Volfonic xx wordt fokken minder gokken

 

Lees het artikel op Horses.nl over de goedkeuring van Volfonic xx bij het AES

Lees het artikel van de hoefslag