Volfonic

De genen van een echte Derby Winnaar!

De droom van elke fokker!

Bekijk zijn nakomelingen en oordeel zelf !

Wilt u zo'n bijzonder mooi veulen?

Bestel dan uw dekking van Volfonic xx

Het dekgeld voor 2023

Om een dekking te bestellen klik hier

Volfonic XX The future of thoroughbreds

HET sportpaard voor de toekomst moet in mijn opinie veel meer van de JUISTE volbloed genen in zijn aderen hebben (lang niet elke volbloed is geschikt ! ), ik doel hier op minimaal 50 tot 60 % van de juiste volbloed, dit dan gecombineerd met top warmbloedlijnen gaat in mijn opinie dus HET sportpaard voor de toekomst worden ! Lees hieronder maar waarom.

Volfonic xx Derby winner 2001 !!!

Volfonic xx voor meer   bloed, o.a. voor meer intelligentie, elasticiteit, hardheid, uithoudingsvermogen, snelheid en vechtlust, gecombineerd met een FANTASTISCH karakter   en……… 

een werkelijk  FENOMENAAL   GENENPAKKET  voor zowel  VOLBLOED paarden als WARMBLOED  paarden! 

Kathleen Kirsan , groot paardenkenner, auteur van 3 boeken en beheerder en oprichter van de sporthorsebreeder.com heeft Volfonic xx  zijn genetische aanleg voor springen geanalyseerd, hier de verkorte versie en eindconclusie van haar: Je fokkansen zijn enorm met dit paard vanwege de topkwaliteit close-up: Mr. Prospector, Secretariat, The Minstrel, Foolish Pleasure en Riverman ... deze lijnen zijn zo goed als het worden kan en je hebt er 5 vooraan !!

En dan vooral niet te vergeten............ fenomeen Bold Ruler xx vertegenwoordigd in zowel Volfonic xx zijn vader als moederlijn. Lees over dit fenomeen meer op de nieuws afdeling op deze website en waarom Bold Ruler xx een must have is in niet alleen de rensport maar zeker ook in de warmbloed fokkerij !

Naar mijn weten is Volfonic xx nog de enige in levend zijnde hengst in Europa die nog zoveel Bold Ruler xx bloed voert. In America leeft er ook nog een met veel Bold Ruler xx bloed; Speightstown.........dekgeld $ 100.000,00 !!!

Volfonic xx,  een hengst die enorm veredelt en bij een groot aantal nakomelingen zelfs het gangwerk verbeterd wat zeer bijzonder is voor een volbloed ! Tot dusver laten zo goed als alle Volfonic nakomelingen een goede sprong en techniek zien, zelfs de niet spring gefokte Volfonic xx nakomelingen..... en dit in combinatie met een grote will too please ! 

Ga hiervoor naar de afdeling: volbloed en warmbloed nakomelingen voor een uitgebreid overzicht.

ALLE warmbloednakomelingen van de eerste 4 jaar staan er op, niet één uitgezonderd, alleen zo kunt u ook daadwerkelijk een goed beeld krijgen van hoe een hengst nu echt fokt, in plaats van alleen zijn meest spectaculaire nakomelingen er op te zetten. Ook hier ben ik volgens mij één van de hele weinigen in Europa die dit allemaal laat zien en het zou mij niks verbazen als ik de enige ben die de moed heeft gehad dit te doen.

Voor uitgebreide informatie over Volfonic zelf ga dan naar: Over Volfonic xx

Voor waarom Volfonic xx / deze / de volbloed zo enorm interessant is ga dan naar: de Nieuws afdeling.

En voor  zeer uitgebreide informatie over zijn fenomenale genenpakket kunt u hier genieten van een reis terug in de tijd, die bijna explodeert van de legendes, Hall of Fame paarden en ga zo maar door, tot begin vorige eeuw. Prachtig filmmateriaal, foto’s en interessante verhalen.

Ga hiervoor naar de link van zijn vader, de legendarische Zafonic xx 

en naar de link van zijn geweldige moeder Baiser Volé, beiden o.a Europees kampioen der 2 jarigen.

 

Op 15 jarige leeftijd is Volfonic xx wederom PROK goedgekeurd volgens de KWPN normen.

 

Op 3 sept. 2015 is Volfonic GOEDGEKEURD bij het AES op nakomelingen

Goedgekeurd voor de NDR &  AES , anerkannt  voor het OLDENBURGER & RHEINISCHEN VERBAND ,XX/OX 100%
De veulens van Volfonic XX kunnen gewoon bij het KWPN in het register A worden geregistreerd zonder aanvullende veterinaire eisen op 3 jarige leeftijd..

Volfonic XX voldoet aan alle aanvullende veterinaire eisen van het KWPN.

Ook kunnen de veulens van Volfonic XX bij  Zangersheide geregistreerd worden.

Lees meer over de stamboom van Volfonic op de sporthorse database